OVK

Obligatorisk Ventilationskontroll

Nu är det åter dags för ventilationskontroll och syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen kommer göras av en certifierad kontrollant.

Maila till oss i styrelsen via under fliken kontakt. Om ni väljer att maila oss, så ange ert namn och ert lägenhetsnummer.

Vi som förening och fastighetsägare har ansvar för bostädernas och lokalernas inomhusmiljö. Detta regleras i Plan och bygglagstiftningen.

För att säkerställa inomhusklimatet gäller enligt lag att vi ska genomföra funktionskontroll av ventilationen i fastigheten. Med rätt ventilation i huset får vi bra inomhusmiljö och undviker höga energikostnader. Vi har anlitat en auktoriserad firman, Fläkttjänst Ventilation i Stockholm,  för att utföra ventilationskontroll i alla föreningens bostadsrätter, hyresrätter och andra lokaler som kräver OVK.

Kontrollerna planeras att utföras i följande ordning för adresserna nedan:

Tisdag, 7 Februari

Vedevågsslingan 20, 22, 24, 26, 28 och 30

Onsdag 8 Februari

Vedevågsslingan 8, 10, 12, 14, 16 och 18

Torsdag 9 Februari

Vedevågsslingan 2, 4 och 6 samt Gökholmsbacken 26, 28 och 30

Fredag 10 Februari

Gökholmsbacken 22 och 24 samt Vedevågsslingan 32 och 34

Jobben kommer starta varje morgon klockan 08:00 och firman som gör jobben kommer finns på plats från 07:45, så man kan ge dem nycklar för kontrollen samma dag som den utförs om man inte kan vara hemma. Om man inte kan lämna nycklar samma dag, så går det bra att lämna sina nycklar i föreningens lokal på Vedevågsslingan 34, nb uppmärkta  med lägenhetsnummer.

Efter att Fläkttjänst Ventilation i Stockholm utfört OVK i din lägenhet, så kommer de låsa din dörr och lägger sedan tillbaka dina nycklar i ditt brevinkast